1 del, lek till nyfikenhet.

1 del, lek till nyfikenhet.

Första delen i att försöka lära honom komma till mig gick hyfsat.

 

Det började med att jag gick ut med godis i fickorna medans Jag ropade på dem. ( sunspot & Midsummer ) När de inte kom gick jag upp till dem där de stod i hagen. När de var ca 5m mellan mig och Midsummer kom han till mig och jag gav honom en godisbit medans jag klappade om honom.

När jag gjort det gick jag genom hagen mot grinden. Och vad tror ni händer då?

Jo Sunspot och Midsummer kommer springandes till mig. Jag blir självklart jätte glad över det resultatet och ger dem varsin godisbit, sedan lämnade jag dem för att sedan gå dit igen. (efter en stund)

/ AnnaLek till nyfikenhet.

Lek till nyfikenhet.

Lek till nyfikenhet.

 

Idag Har jag tänkt att träna lite. Då jag blev väldigt inspirerad av gårdagens NH kurs.

Men innan jag börjar med träningen hade jag tänkt gå ut i hagen små stunder och försöka få Midsummer till mig. Om han går undan går jag sakta efter. Om han stannar går jag i en halv cirkel mot rumpan och skakar med repet mot baken. Om han kommer då backar jag tills han kommer fram till mig och han får en godis. Detta ska inte bara hjälpa honom att bli mer nyfiken på mej, utan också vilja komma fram till mig när jag kommer ut till hagen.

 

/ Anna


Träningen för Nora Avklarad!

Träningen för Nora Avklarad!

Träningen för Nora är nu avklarad!

Träningen idag gick super bra! Tänk vilken duktig häst jag har.

Först började dagen med att jag åkte ditt för att se på alma, länk till hennes otroligt fina blogg kommer under till. Jag stod där och tog kort och tittade och lärde mig medans alma tränade. Sedan när det var min tur kom pappa gående med Midsummer i rep grimma och överlämnade honom till mig så var det min tur att träna! :D

 

Det började med att vi fick vissa upp några övningar som vi övat på innan. Senare överlämnade jag repet till Nora som fick känna lite på honom. Sedan var träningen i full gång.

Vi trännade till exempel att backa med hjälp av att hålla upp repet framför honom och skaka. ( vilket jag övat på innan)

 

Vi trännade också på att: flytta fram och bak del med hjälp av tryck och blick.

flytta med hjälp av beröring.

Vi tränade också på att skicka ut honom på spåret i trav och skrit.

Ut på spår

x600

Midsummer travar ute på spåret.

Anna in Action på spåret.

Vi tränade på att buga:

JAg & Midsummer tränar buga..

JAg & Midsummer tränar på att buga

Och lekte runt för att sedan få honom att lättare komma till mig och öka hans nyfikenhet.

 

Det var lite av det dagens träning gick ut på.Träning för Nora Kohle.

Träning för Nora Kohle.

Träning för Nora idag.

Hästdagen idag blir träning med Nora kohle. Har innan varit hos henne och tittat lite på vad hon gör med sina hästar och nu ska jag få träna för henne! Grymt kul kommer det bli i alla fall. Även om inte Midsummer inte är jätte bra skolad. Men det är ju därför jag är där, för att lära både mig och honom. Lovar att det senare under dagen kommer komma upp bilder på dagens träning.

 

Tyvärr kan ni bara få 1 bild från när jag var hoss henne senast därför att de andra bilderna var förstora att ladda upp...

 


Påsklov!

Påsklov!

Som sagt eftersom jag har en lång vecka med påsklov utan friidrotts träningar så har jag mycket häst i planeringen för lovet.

Började lite smått igår med ett träningspass först på marken som sedan övergick till lite ridning. Där det blev framförallt svänga, gå på ett rakt spår, halt osv. Sådana där grejer han verkligen måste öva på. För det märktes igår nu när jag inte ridit på ett tag pga friidrotten. Men nu är jag alltså igång igen!

 

De jag tänkt träna på under veckan:

 

 

·      Markträning.

·      Hoppa över hinder.

·      Vänja  honom vid läskiga föremål.

Halter, svänga mm.

·      Gå på rakt spår.

 

 

Det var lite utav det jag tänkt göra.

Om ni har något tips som ni känner att det där skulle nog vara bra för en inte så jätte skolad ung häst så skriv det gärna i en kommentar.

Eller mejla gärna till: awaaii@hotmail.com

 

Gladpåsk!

rid extra mycket på lovet nu ni som kan!